İncir Reçeli kaç dakika kaynaması gerekiyor?
İncirler bir gece önceden iyice yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerlerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah, kısmen erimiş şekerle incirler ocağa alınır ve kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra şurubun kıvamı sık sık kontrol edilir ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir.
İncir reçelinin piştiğini nasıl anlarız?
Bekleyen incirler ocağa konulup kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirilir. Reçelin kıvamını bulup bulmadığını anlamak için bir kaşık alıp bir tabağa dökün ve soğumasını bekleyin. Eğer soğuyan reçel su gibi akmayan bir kıvamdaysa reçelimiz hazır demektir.
1 kilo incire ne kadar şeker konur?
1 kg kuru incire ne kadar şeker eklenir? Genel olarak 1 kg kuru incire 600-700 gram şeker yeterlidir.
İncir Reçeli yaparken su katılır mı?
Taze incir reçeline su eklenebilir mi? Reçel yaparken az miktarda su ekleyip pişirmelisiniz.
Reçeli kaç dakika kaynaması gerekiyor?
Bekleme süresinden sonra tencereyi orta ateşe alın ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kadar pişirin. (Reçelin pişip pişmediğini anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. Reçeli tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa pişmiş demektir.) Reçel pişince limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
İncir reçeline limon ne zaman konur?
Reçelin kristalleşmesini önlemek için limon suyu veya limon tuzu kullanılır. Bu reçel kaynadıktan sonra ve kaynamaya 2 dakika kala eklenir, 2 dakika daha kaynatılır ve sonra çıkarılır.
İncir reçeli yaparken kapağı kapatılır mı?
Reçelin uzun süre dayanması için hava almayacak şekilde kapatılması gerekir. Ancak, sadece cam kapağı kapatmak yeterli değildir. Bu nedenle, kavanozları reçelle doldurduktan sonra ters çevirip soğuyana kadar beklediğinizden emin olun.
Reçel kavanoza ne zaman konur?
Reçeli saklamak için plastik bir kap kullanıyorsanız, hala sıcakken içine koymayın. Reçeli plastik kaplara bölmeye karar verirseniz, başka bir kaba aktarmadan önce soğumasını beklediğinizden emin olun. Ancak, reçeli saklamanın en iyi yolu hala sıcakken kavanozlara dökmektir.
Reçele az şeker konursa ne olur?
Reçelde şeker her şeydir. Çok az şeker reçeli sulu yapar, çok fazla şeker ise kristalimsi ve sert yapar.
İncir reçeli akşamdan şekere yatırılır mı?
İncir reçeli tarifi nasıl yapılır? İncirleri bir gece önceden şekere koyup buzdolabında saklıyoruz. Ertesi gün limon tuzu hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Şurubu koyulaşana kadar pişiriyoruz.
2 kilo incir reçeline ne kadar su konulur?
BÜTÜN İNCİR REÇELİ 2,5 kg incir (olgun ama sert) 2 kg toz şeker. 2 litre su.
Koyu olan incir reçeli nasıl açılır?
Tekrar su ekleyerek kaynatın. Şekerlenmiş reçeli biraz su ekleyerek rafine edebilirsiniz. Reçeli ocağa koyun ve tekrar biraz su ile kaynatın. Bu yöntem reçelin kıvamını daha yumuşak hale getirir.
Ev yapımı incir reçeli bozulmaması için ne yapmak gerekir?
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın ve bir süre ters çevirin. Reçelinizi serin ve kuru bir yerde veya orta sıcaklıktaki buzdolabında saklayın. Serin ve kuru bir yerde, oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığından uzakta saklamanızı öneririz.
İncir reçeli kaç saat kaynamalı?
İncir reçeli yapmak için incirler su ve şekerle kaynatılır. Ortalama pişirme süresi 30–40 dakikadır.
Katı olan reçele ne yapılır?
Ancak diyelim ki reçeliniz katılaştı ve kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumla karşı karşıya kaldınız. Böyle anlarda hemen suyu başka bir tencereye boşaltın. 1 kg meyveden yapacağınız reçel için 3 su bardağı su yeterlidir.
2 kilo kuru incire ne kadar şeker konur?
1 kilogram incirde ne kadar şeker var? 1 kilogram olgun incirden reçel yapmak için sadece 3 su bardağı toz şeker ekleyin.
Koyu olan incir reçeli nasıl açılır?
Tekrar su ekleyerek kaynatın. Şekerlenmiş reçeli biraz su ekleyerek rafine edebilirsiniz. Reçeli ocağa koyun ve tekrar biraz su ile kaynatın. Bu yöntem reçelin kıvamını daha yumuşak hale getirir.
Pişmiş reçele şeker katılır mı?
Reçeli koyulaştırırken ilave şeker eklemek gerekebilir. Şeker, reçel kıvamının koyulaşmasında büyük rol oynar.
İncir reçeline ceviz ne zaman konur?
Uygun bir tencerede su, şeker ve limon tuzu karıştırılarak şerbet orta ateşte 15 dakika pişirilir. İçine doğranmış incir ve limon suyu eklenir. Kıvam alana kadar şerbetle birlikte 15 dakika pişirilir. İri kıyılmış cevizler eklenir ve ocak kapatılır.