Kimler bütünleme sınavına girebilir?
Ön lisans/lisans derecesi için gerekli diğer şartları sağlayan ve kayıtlı oldukları yarıyıl/yılda kayıtlı oldukları dersleri başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, en fazla üç dersi kalanlara tanınan bütünleme sınav ayrıcalığından yararlanabilirler.
Bütünleme için kaç puan almak gerekir?
Vize, final veya bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler, aldıkları notun %70’i 50 veya üzeri ise bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, final veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri bir puan alırsanız, bu dersten başarılı sayılırsınız.
Bütünlemenin mantığı nedir?
“Telafi nedir?” sorusu, başarısız olunan dersi geçmek için bir fırsat sınavı olarak cevaplanabilir. Final sınavından sonra, telafi sınavları yapılır. Öğrenciler telafi sınavını başarıyla tamamlarlarsa, başarısız olunan dersi geçebilir ve programlarını rahatlatabilirler.
Bütünleme sınavından kaç alınca geçilir?
(2) Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan alınması zorunludur. Harf geçme notu, ara sınav, ara çalışma ve bütünleme sınavı notlarının ağırlıkları dikkate alınarak belirlenir. Öğrenciler, bütünleme sınavında DC harf notu aldıkları derslerde, yarıyıl not ortalamalarına göre başarılı veya başarısız sayılırlar.
Sorumlu geçince büte girilir mi?
Bu sınava katılım zorunlu değildir. Harf notu (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) ne olursa olsun, öğrencinin tekrar sınavına girmesine gerek yoktur. Öğrenci, başarısız olduğu veya sorumlu olduğu dersi telafi etmeme hakkına sahiptir.
Büt yüzde kaç etkiliyor?
(Her yanlış cevap için toplam puandan 1,25 puan düşülür.) Uzaktan eğitim derslerinde geçme notunun farklı hesaplanması nedeniyle bu kural uygulanmaz. Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etkisi %30, final/tamamlama sınavının etkisi ise %70’tir.
Hangi harf notu büte kalır?
HANGİ ÖĞRENCİLER TEKRAR SINAVA GİREBİLİR? Bir dersten harf notu (DC) ve (DD) alan bir öğrenci koşullu başarılı sayılır. Öğrenciler isterlerse harf notu (DD) ve (DC) aldıkları derslerin tekrar sınavına girebilir ve notlarını yükseltebilirler.
Bütte en az kaç alınmalı?
Bu durumdaki öğrencilere Yönetmelik uyarınca D notu verilir. MADDE 8 – (1) Öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmeleri için, ara sınav notlarına bakılmaksızın yarıyıl sonu/bütünleme sınavına girmeleri ve sınavda 100 üzerinden en az 40 (kırk) puan almaları gerekir.
Finaline girilmeyen dersin bütüne girilir mi?
Final sınavında başarılı olamayan öğrenciler kayıt yaptırmadan bütünleme sınavına girebilirler.
Büt vize yerine geçer mi?
F2 ve F3 final notları olanlar telafi sınavlarına katılabilir. Telafi sınavı final sınavının yerine geçer. Bu nedenle ara notlarınız (ara dönemler ve ödevler) final notunuzu etkiler. Telafi sınavına katılmak için başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Bütünleme sınavı finalden düşükse ne olur?
Tekrar sınavı sonunda akademik başarı notu sınav öncesi nottan düşük olsa bile, söz konusu yarıyılın final notu olarak kabul edilecektir. Bu not sertifikanıza ve not ortalamanıza yansıyacaktır.
Final mi zor büt mü?
Genel olarak tüm finalden daha kolaydır ama hocaların vicdanına göre zor da olabilir.
Büte hangi şartlarda girilir?
Üniversitede aldığınız dersin ara sınav ve final sınavlarında düşük not aldıysanız son bir şans olarak bütünleme sınavına girme hakkınız vardır. Bütünleme sınavı final sınavınız olarak sayılır. Başka bir deyişle, bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır.
Vizeden 40 aldım finalden kaç alırsam geçerim?
Başka bir deyişle, ham not ara raporun %40’ı ve final (veya telafi) raporunun %60’ı alınarak hesaplanır. Daha önce 40 olan geçme notunun alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Başka bir deyişle, öğrencinin dersi geçmesi için ara ve final not ortalamasının (ham not) en az 50 olması gerekir.
Büt geçme notu kaç?
Ders notu en az 60 olan öğrenci başarılı sayılır. Ders notu 60’ın altında olan öğrenciler (F1, F2 ve F3 harf notu alanlar) bütünleme sınavına girebilirler.
Koşulu geçmede büte girilir mi?
DD veya DC notuyla şartlı geçen bir kişi bütünleme sınavına girebilir mi? Bütünleme sınavı hakkı yoktur.
Finaline girilmeyen dersin bütüne girilir mi?
Final sınavında başarılı olamayan öğrenciler kayıt yaptırmadan bütünleme sınavına girebilirler.
DC notu bütünlemeye girer mi?
Öğrenciler isterlerse harf notu (DD) ve (DC) aldıkları dersleri tekrar alarak notlarını yükseltebilirler. Ancak bu durumda tekrar alınan son not geçerli sayılır.
Harf notu kaç olursa büte girilir?
HAYIR. Bütünleme sınavına sadece FF, DD ve DC harf notu olan öğrenciler girebilir.