İçeriğe geç

Yal Ne Anlama Gelir

Yal gibi olmak ne demek?

“Yal gibi olmak” ifadesi dilimizde sıklıkla kullanılan bir deyim, bir metafordur. Yal-like, sıcak bir şeyin bekleyerek soğuduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle, sıcak yiyecek ve içecekler ılık hale geldiğinde ve bekleyerek soğuduğunda, “soğuk” olduğu söylenir.

Yal yemek ne demek?

TDK sözlüğüne göre yal, köpekler veya inekler için hazırlanan unlu, sulu, tam tahıllı bir mamadır.

Yal yemek ne demek?

Arpa ununun suyla kaynatılmasıyla yapılan köpek maması. Özellikle Anadolu’da çoban köpeklerinin hayvanları yemesini önlemek için yam ile beslenirler.

Yal esiyor ne demek?

Blow away bir deyimdir ve dilimizde sıklıkla kullanılır. “Blow away” deyimi genellikle artık orada olmadığınızı ifade etmek için kullanılır. Blow away deyimi aynı zamanda ortadan kaybolma anlamında da kullanılabilir.

Yal basmak ne demek?

Bir kimsenin bilerek veya bilmeyerek doğru kabul edilen bir yoldan sapması ve genel norm ve kurallara uymaması durumunu ifade eder.

Yala ne demek?

Eski Türkçede “iftira, suçlama, söylenti, itham” anlamlarına gelen (Clauson, 1972, s. 918; Ercilasun ve Akkoyunlu, 2014, s. 944; Wilkens, 2021, s. 856) yala sözcüğünün içeriği, gerçek dışılığı işaret eder ve günümüz Türkçesindeki yalan sözcüğüne karşılık gelir.

Yal nedir köpek?

Yal olarak da adlandırılan ve arpa unundan yapılan köpek maması, yüksek besin değeri nedeniyle hem köpekler hem de sahipleri tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yal için gereken malzemeler arpa unu ve kemik suyudur.

Yal kime verilir?

Yal ne anlama geliyor? Yal genellikle inekler gibi sığırlar ve bazen de çoban köpekleri tarafından tüketilir. Un ve kepekten sıcak suda biraz tuzla yapılan bir tür lapadır. Köpekler ve sığırlar için uygundur.

Yal Yat ne demek?

Dengeleme güç piyasasına katılım, 15 dakika içinde en fazla 10 MW yük emebilen veya bırakabilen üretim tesisleri için zorunludur. Ulusal Yük Dağıtım Merkezi, enerji açığı ve fazlasına bağlı olarak güç tesislerine yük emilimi (YAL) ve yük atma (YAT) talimatları verir.

Yalhi ne demek?

[1] Doğada serbestçe dolaşan yabani atlara Anadolu’da yabani at denir.

Yal besleyici mi?

Besin değeri yüksek, protein açısından zengin, oldukça doyurucu bir üründür.

YALU ne demek?

Bu sözcüğe eklenen “i-yelü” eki iki anlama gelebilir. Birincisi “Atlık, atların olduğu yer” olarak yorumlanabilir. İkincisi ise “Yelü” sözcüğünün ses ve şekil değişikliği nedeniyle “Yalı atı” gibi “yalu, yalı” biçimine dönüştürülebilmesidir.

Kör köre cırt demiş ne demek?

Kimseye faydası yok. Kör adam köre dedi ki, “Parmağın gözümde.” Kör pazara ulaşmasın / Kör pazara bakmasın. Kötü olarak kötü olamazsın.

Yaloz ne demek?

Yalolar; rüzgârın denize sürüklediği ve bir süre sonra güneş ve tuzlu suyun etkisiyle şekil alıp dalgaların sürüklemesiyle kıyıya vuran tahta parçalarına verilen addır.

Yalnık ne demek?

Yalnızlık veya tek başına olmak, bir kişinin dünyadan kopuk olma hissiyle karışık bir boşluk hissidir. Yalnızlık, arkadaş eksikliğinin veya başkalarıyla birlikte olma arzusunun ötesine geçen bir histir.

Yel olmak ne demek?

Halk hekimliğinde “rüzgar” insan vücudunu çevreleyen ve ağrı, acı ve hastalıklara neden olan bir kuvvettir. Literatür kaynaklarından, Türkiye’nin farklı bölgelerinde “yel” hastalığına karşı birçok tedavi yöntemi ve uygulamasının olduğu açıktır.

Argoda yalak ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre yalak kelimesi hem mecaz hem de gerçek anlamda kullanılabilir. Gerçek anlamı: yalak; hayvanların su içtiği bir kap veya kuyu altında delikleri olan bir taş olarak tanımlanabilir. Mecaz anlamı açısından, kelime taşıyan bir kişi olarak da adlandırılabilir.

Zıpçık gibi olmak ne demek?

Kişinin canlı, dinamik ve enerjik olduğunu belirten bir benzetme cümlesidir. Bir av aracını ifade eden ve canlı, aktif ve saldırgan insanlar için kullanılan bir eufemistik terimdir.

Yalhi ne demek?

[1] Doğada serbestçe dolaşan yabani atlara Anadolu’da yabani at denir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sizden Kim Bir Kötülük Görürse Onu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir