İçeriğe geç

Ziyan Zebil Etmek Ne Demek

Zebil ne anlama gelir?

TDK’ya göre Zebil kelimesi; zayıf, yoksul, sefil anlamına gelen bir kelimedir.

Ziyan etmek kelimesinin anlamı nedir?

Eylem. Gereksiz yere harcama. Zarar etmek.

Ziyan olmak deyiminin anlamı nedir?

“Kaybetmek” kelimesinin sözlük anlamı zarar görmek ve ıssızlaşmaktır. Bu kelime birçok kalıplaşmış ifadede ve deyimde de kullanılır. Örneğin, işe yaramaz ve önemli olmamak anlamına gelir. Boşa harcanmak, bir şeyi boş yere harcamak anlamına gelir.

Ziyan olur ne demek?

eylem. boşa gitmek, hasar görmek.

Ziyan zebil olmak ne demek?

boşuna harcanmak.

Zibil hangi dilde ne demek?

zibil – Nişanyan Sözlüğü. Arapça zibl زِبْل kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “dışkı, çöp” anlamına gelir. Bu kelime İbranice zabal “dışkı” kelimesiyle ilişkilidir. Bu kelime Akadca ziblu “çöp, pislik” kelimesiyle ilişkilidir.

Ziyan hangi dil?

İsraf – Nişanyan Sözlüğü. Farsça ve Orta Farsça ziyān زیان “zarar” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Ziyan ne demek din kültürü?

Bu, bu dünyada ve ahirette maddi ve manevi alemlerde kayıplara neden olmak anlamına gelen bir ifadedir. Hasr kökünden bir mastar olarak gelir ve sözlükte “sermayeyi kaybetmek, zarara uğramak, malını kaybetmek” anlamına gelir. Kur’anî bir ifade olarak “bu dünya ve ahiret mutluluğundan mahrum kalarak zarara uğramak” anlamına gelir.

Kendini ziyan etmek ne demek?

Psikiyatride, kendine zarar verme; kişinin kendi dokularına, kaşıma, tırmalama, deriyi yakma veya kesme, saç çekme, kemik kırma, organları koparma veya gözü çıkarma gibi ciddi eylemlerle zarar vermesi olarak tanımlanmaktadır.

Akla ziyan ne demek?

[1] Olumsuz bir durum karşısında hayret ve şaşkınlık ifade eden bir kelime.

Deli ziyan ne demek?

Nörobilişsel bir bozukluk olan deliryum, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ve kişide algılama, yargılama ve düşünme bozukluklarına yol açan bir hastalıktır.

Terk i ziyan ne demek?

Dünyayı terk etmek, dünyaya gönül vermemek; terk, cennet arzusu ve cehennem korkusuyla ibadet etmemek; terk-i hestî, insan varlığından vazgeçmek; vazgeçmek, vazgeçmek demektir, “vazgeçtim” dese bile.

Ziyan olmak deyim mi?

“Zayi olmak” deyimi Türkçede en çok kullanılan kalıplardan biridir.

Ziya etmek ne demek?

Sözlükler “kaybolmuş” ve “ziya” sözcüklerine esasen “kaybolmuş, harap olmuş” anlamını vermektedir.

Ziyanın anlamı ne demektir?

Ziya ismi Nur – parlak ve aydınlık anlamına gelir. Yeni doğan bebekleri için isim arayanların tercih ettiği Ziya ismi Arapça kökenlidir.

Zebih anlami nedir?

( ﺫﺑﻴﺤﻪ– ﺫﺑﻴﺢ) i. (ar. ẕebḥ, “hayvanı kesmek, kurban etmek” anlamından, ẕebіḥ – ẕebіḥa) Kurban edilmiş veya kesilecek olan hayvan.

Zebellah ne demek anlamı nedir?

I. (Ar. zebella’) Çok uzun, korkunç derecede uzun boylu kişi.

Zeybel ne anlama gelir?

Sabahattin Türkoğlu’na göre, Anadolu’ya ilk gelen Türkler arasında asker ve orduya “Sü” dendiğini, “Sü-Bek” sözcüğünün “subay” anlamına geldiğini, “S” harfinin “Z” harfine dönüşerek “Zübek” biçimini aldığını; zamanla bu sözcüğün “Ziybek-Zeybek” biçimini aldığını belirtti.

Zembil ne anlama gelir?

Güreş terminolojisinde: Zembil; Pehlivanların kispetlerini taşımak ve saklamak için kullandıkları, özel bir tezgâhta kamışlardan yapılan çantadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir